Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Кастели

Voor de profs е de winterperiode de tijd om op trainingingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, begint het bloed ook bij de liefhebbers по-трудно te stromen. Voor velen van ons е най-добрият ден на основата на leggen voor een goed seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Стъпквайте и изпълнявайте планове в екскурзия до Майорка, Коста Бланка от Лансароте. Искате ли да се пробвате на километри, направени във verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon in plaats van aan de kachel.

Кастели

Съвети е trainingskamp een succes te maken

Maak voor е vertrekt op trainingskamp al een goed trainingingsplan. Планирайте се да се свържете с него, но това е много добро. Вила ли е, че сте били, ако не сте се възползвали от тренировките, дали ще се експлоатирате? Allemaal belangrijke zaken om vooraf over na te denken.

Кастели

Op trainingskamp gaan е heerlijk. Volledige фокус за дефилета, оп е обучение за оп разширение. Je voelt е дори een echte prof. Maar нека wel op, je zult niet de eerste en ook zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingskamp. Hoe zorg jij ervoor dat е topfit terug keert van trainingskamp? Dit moet je weten:

Ga niet te enthousiast van start

Natuurlijk heb е er veel zin in! De verleiding е dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingskamp jezelf директно uit te sloven en in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te te aclimatiseren. Laat е lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom дори bij van е reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rust vooral uit, je hebt tenslotte nog heel de week.

Ние zijn geen проф

Elke dag 6 - 7 uur in het zadel doorbrengen is zeker geen uitzondering. Седмицата от 30 ур е ок зекър ниет раар. Maar waarom? Омдат хет кан? От omdat ние hetben hegeben afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, is het feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur in de week de fiets zitten en dus niet anders gewend zijn. Ben е liefhebber bg e een weektotaal van 6 tot 12 uur normaal voor jou? Dan kun is van 30 uur wel eens flink veel spijt krijgen. Je lichaam е дръзко потапяне да се използва. В eerste instantie valt het niet echt op, maar de kans dat е по-късно helemaal leeg (en overtraind raakt) ligt op de loer. Dit is geen onzin, dus spiegel je niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Кастели

Een trainingskamp doe е vaak niet alleen, on be op op pad met een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Dat zorgt niet alleen tijdens de ritten onderweg maar zeker ook na de training voor gezelligheid en goeie gesprekken. Het is leuk om met een groep te trainen, maar als je zelf niet de sterkste bent en toch altijd met de groep meetraint kan het nog weleens gebeuren dat is aan het einde van het trainingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altijd naar is lichaam en durf te besluiten e eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard zorg е fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie locatie, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast е het praktisch om een ​​goed plan te hebben voor je trainingskamp. Deel е седмица в изпълнени маршрути, afstanden en verschillende intenziiteiten zodat е оптимален кунт печалба от van vorebereiding. Als е op de plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies е kostbare тренировки - на hersteltijd.

Кастели

Zo deel е een trainingskamp в

Deze globale за планиране kun is gebruiken als is gewend bent om tussen de 6 en de 12 uur te training седмично. Verder kan het een houvast zijn als е anders gewend наведе.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak е materiaal klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = аклиматизатор: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 uur rustige training met koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken met 2 blokken van 20 minten bergop.
 • Dag 5 = rustdag, met optioneel een uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen срещна допълнителни coffiestops.

Ben е по-обучителни курсове за влак и влак е gemiddeld 12 tot 20 uur седмично, dan kun е er natuurlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak е materiaal klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = аклиматизатор: 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 ур тренировки посрещнаха 3 x 20 блокиран бергоп.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj met koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 ур тренировки изпълнени интервал трениране bergop.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen срещна допълнителни coffiestops.

Bij een trainingingskamp ben is lekker weg van huis, hoef je niet te studeren, te werken of energye in andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor е по-голяма енергия над hebt dan в een 'normale' седмица thuis. Je kunt dus iets meer training aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Het is alleen wel verstandig om die nodige rust ook te pakken. Las dus gerust een rustdag на een кафе-разходка. Een dagje flaneren langs een Spaanse булевард е namelijk ook geen straf. Daarnaast heeft goede training алеен ефект als je ook goed rust. Zo kom е sterker terug en leg е op trainingskamp de base voor een mooi seizoen!