Anonim
Meer kilometers maken? Fiets dan met anderen

Колоездене НЛ

Als е в това, че е най-добре да се обади, е het niet moeilijk om извинения te verzinnen om die lange rit die je op de planiranje имаше staan ​​toch maar iets korter te maken: het is slecht weer, je favoriete fietskleding zit in de was of hond kijkt smachtend naar е om een ​​stukje te gaan wandelen. Hoe kan е dat nou weerstaan?

Фийтс се срещна с приятел

Maar die обучение moet toch echt gedaan се влошава. Дан е най-опростен маниер за това, че е на километри най-много: trommel wat vrienden op of sluit is aan bij een groepsrit in de buurt. Volgens het Strava 2018 Година в преглед на доклада blijkt namelijk dat mensen die met anderen fietsen gemiddeld 52% meer kilometres afleggen dan solo solo rijders. Daarnaast blijkt ook dat fietsers die zich bij een Strava Club zoals onze eigen Bicycling NL Strava Club hebben aangesloten, drie keer zoveel activeiteiten uploaden dan solisten. Meld е dus gelijk дори bij onze Strava club aan!

Als е срещнат, че е приятел, че е по-трудно, е по-трудно, по-трудно е да се върнем. En voorstellen om het rondje in te korten, omdat is toch niet zulke goede benen hebt? Die drempel е een stuk hoger dan in je eentje. Плюс това, het is ook nog eens een stok achter de deur om ook echt op de fiets te stappen. Afspraak е tenslotte afspraak, toch?

„Fietsen in een groep, zelfs als het een informele vriendengroep is, zorgt ervoor dat er een bepaalde mate van verantwoordelijkheid is om ook echt te gaan. Die verantwoordelijkheid ontbreekt als е aleen fietst, “zegt Ed Nessen, een Координатор на колоездачния клуб от Рафа. Rapha organiseert wasldwijd regelmatig groepsritten, срещупрепоръчително над 22 места в 13 земи. Ook в Амстердам vind je een Rapha club.

Strava strava, uitdagender, leuker, ontdekken Ontdek deldld: gebruik Strava

Strava is overigens niet de eerste die aantoont dat het hebben van trainingingsmaten een prestatie-bevorderend effect heeft. Trainen срещна anderen, vooral als het in teamverband is, verdubbelt de trainingstijd ten opzichte van trainen in je eentje, zo blijkt uit een stude van de Society of Behavioral Medicine. Dat komt overreen met of Strava-data: Hoe verder is van huis rijdt, hoe langer is op de fiets zult zitten.

Daarnaast е най-добър елемент на конкуренцията: Mensen die Trainen met isemand waarvan ze denken dat hij of zij beter is, verhogen hun trainingstijd en -intensiteit met maar liefst 200 procent, zo toonden onderzoekers van de Kansas State University aan.

Fietsen in een groep

"Fietsen in een groep zorgt ervoor dat е по-труден fietst dan е в е eentje zou kunnen, vooral als is regelmatig met mensen fietst die iets sterker zijn dan jij", zegt Nessen. "Je gaat net iets voorbij is comfortzone rijden, zowel in afstand als in inteniteit."

Zorg er dus voor dat je mensen om is heen verzamelt die iets sterker en sneller zijn dan jij voor de dagen dat is af wilt zien en ga tijdens rustige trainingingsdagen op stap met fietsers die een gelijkwaardig niveau hebben en net als jij een lange, rustige training willen doen. Als je moet lossen uit een groep met fietsers die veel sterker zijn dan jij, can dit namelijk weer een knauw aan je zelfvertrouwen geven. En een te langzame rit met fietsers die veel minder conditie hebben dan jij, can er weer voor zorgen dat het alleen maar saai е en er er niet beter van wordt.

Трен се срещна с приятел

Tot слот - en het is ni dat dat de de wetenschap ervoor nodig hebt om is dit te vertellen - het ook nog eens veel leuker en gezelliger om met anderen te fietsen. Mensen die trainen met vrienden, ervaren veel meer plezier dan mensen die aleen trainen, zo toont een onderzoek van de University of Southern Califonia aan.

„Fietsen is wat betreft een interessante sport, omdat het een een individuele sport is - toch weten we allemaal dat de km sneller voorbij gaan als is in een groep rijdt. Je kunt срещна elkaar kletsen, elkaar uitdagen op verschillende segmenten en afsluiten met een kop koffie of een biertje, 'zegt Nessen. „Het kan ontzettend waardevol zijn om deze geweldige (en soms iets minder geweldige) ervaringen met anderen op de fiets te delen.“

Als het slechte weer ervoor zorgt dat buitenfietsen met een groep lastig is, can je dankzij de virtuele mogelijkheden, zoals Zwift, ook online de extra motivatie vinden die is nodig hebt. Je hebt er zelfs het voordeel van je kunnen verschuilen achter iemands brede teg.

De juiste groep

Toch, als je gewend bent om altijd maar alleen te fietsen, kan het idee van je aansluiten bij een groep soms retespannend zijn. Zeker als de mensen in die groep sterker, fitter en sneller dan jij zijn. Maar onthoud: Het is de bedoeling dat zo'n rit voor de lol is, ongeacht het niveau waar is op rijdt. En het is daarom belangrijk om geen gedachtes als 'niet goed genoeg' of 'ik ben te langzaam' toe te laten. Dit staat je lol in de weg.

groep, rijden, leren, vrienden, tips Hoe leer ik in een groep rijden