Anonim
образ

Стефан Рахов

Gran fondo's zejn er in veel soorten en maten. Maar bijna altijd komt het neer op een afstand van 100 tot 200 km mét de nodige hoogtemeters. Straffe kost dus. Aan de start staan ​​vaak gedreven wielrenners die lang niet allemaal koersen, maar die Wel van een stevige fietsuitdaging, приютен в комбинация, посрещнат конкуренцията.

Een gran fondo uit rijden (met plezier!) Vraagt ​​de nodige voorbereiding. След като започнах да тренирам, срещнахме het maken van een goed trainingsplan.

Разполагате с екипа на Алпецин от Етцхалер Радмаратон: 238 километра и 5500 хугметъра. Eigenlijk gekkenwerk, maar we vertellen je juist daarom graag een paar tips en trics om zo'n uitdaging aan te pakken.

De gran fondo die jij gekozen hebt noemen we het resultaatdoel. Dat is wat wilt gaan bereiken. Het Training Plan е използван за обработване, а за маниер е направен резултат от резултатите. Door een gerichte en gestructureerde manier van training (het process) komt je doel steeds dichterbij: je eerste gran fondo!

Dit artikel maakten wij samen се срещна с Мартин Лукасе ван QlaQwork.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Trainen om te Trainen (Базова фаза)

Стефан Рахов

Започнете ruim op tijd met trainen, neem daarvoor (afhenkelijk van is getraindheid vooraf en je doel) zo'n 6 манд. Voorbereiding е het половина werk dus voordat е aan de start verschijnt van de Gran Fondo start is met het leggen van je base. De eerste periode е voornamelijk bouwen aan de base: je duurvermogen in je lagere hartslag- of vermogenszone's. Deze trainingingsfase е erop gericht inhoud te kweken om de gran fondo tot een goed einde te brengen.

2 Trainen om te Racen (Build Fase)

Стефан Рахов

Ongeveer 10 седмици, за да започнете да гостите, можете да определите обучението си. След като срещнахте интервал от шлака, zowel kort-intenziief als de langere 'klimintervallen' е VO2Max (zuurstofopnamecapaciteit in je bloed) en FTP te verhogen. Hoe hoger dit is hoe langer is e inspanning volhoudt. Наименование на 15-20 минути интервал от ромен е omslagpunt zijn hierbij van belang omdat deze krachtsinspanningen vergelijkbaar zijn tijdens de gran fondo's. Er moet immers vaak deftig geklommen се влошава. De korte intenziieve intervallen zijn gericht op het ontwikkelen van een sneller herstel.

3 Ga trainen срещна een groep

StefanRachow

Тиджънс де Гран Фондо е вакантно в groepen gereden. Ga dan ook trainen om in groep te leren rijden. Tijdens een gran fondo ben je soms aanvoerder van een groep of soms hang is aan het elastiek. Alles kom je tegen. Leer е ефикасен за създаване в een groep. Simpelweg omdat е hiermee energye kan uitsparen die is hard nodig zult hebben tijden de finale. Bovendien е het goed voor е om op snelheid te trainen, een groep ontwikkelt nu eenmaal meer tempo. Daarnaast kun е gebruik maken van de groep door te herstellen en je rust te pakken omdat is kunt profitite van de slipstream van anderen. Tenzij е op kop gaat sleuren natuurlijk.

4 Влакът е воеден по план

Стефан Рахов

Aangezien е waarschijnlijk meer dan 6 uur op de fiets zit is het noodzakelijk dat is voldoende eet en drinkkt onderweg om te finishen! Ga hiermee tijdens training aan de slag zodat je weet welk soort sportvoeding is makkelijk verwerkt en opneemt tijdens het fietsen. Gebruik dan ook tijdens de gran fondo de voeding waarmee je traint en wat voor jou werkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Niets е vervelender dan een uur last hebben van een gelletje dat je niet kent en misschien wel 6 maanden training in het ravijn te gooien. Maak een voedingsplan voor jezelf zodat je weet wat is wanneer gaat eten en drinken onderweg en waar is can bevoorraden.

5 Pak е ръжда

Стефан Рахов